בקשר לילד ממזר

השאלה: שלום כבוד הרב. יש לי שאלה נורא חשובה בקשר לילד ממזר. אבקש להבחין בין 2 מצבים:

1. אם יש אישה (לא נשואה, גרושה או רווקה) שקיימהה יחסי מין עם גבר (לא נשוי, רווק, או שלא ידוע מה המצב המשפחתי שלו), נכנסה ממנו להיריון ונולד לה ילד. הגבר והאישה מעולם לא התחתנו ברבנות, והאישה גידלה את הילד בלי אבא שלו, לבד. האם הילד יחשב ממזר? האם הוא יוכל להתחתן חתונה כשרה ברבנות?

2. אם יש אישה (לא נשואה, רווקה) התחתנה חתונה אזרחית בלבד (לא לפי הרבנות) עם גבר (לא נשוי, רווק), קיימה איתו יחסי מין, נכנסה ממנו להיריון ונולד לה ילד. הגבר והאישה גידלו את הילד ביחד כמה שנים, ואח"כ האישה עלתה ארצה ובן הזוג שלה לא עלה איתה, והם לא התראו יותר אף פעם. האם הילד נחשב ממזר? האם הוא יוכל להתחתן חתונה כשרה ברבנות?

הערות לשני המקרים:
- האישה והגבר יהודים.
- האישה לא ראתה את הגבר אף פעם אחרי שהם נפרדו.
- האישה לא התחתנה אף פעם אחרי שהיא ובעלה נפרדו.

תודה רבה כבוד הרב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 6:57:48 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. הוא לא ממזר.
2. לא.

כל זה לפי מה שנכתב במכתב.

בברכת התורה והאדמה