גזל ונישואים

השאלה:

שלום וברכה, בשבת האחרונה קראתי באחד העלונים של שבת שיש אפשרות שאדם יתפלל ויבקש על דבר שחשוב לו והתפילות שלו לא יתקבלו מכיוון שהוא חטא בגזל , אפילו בלא ידיעתו . אז מיד חשבתי על עצמי : אני רווקה שמתפללת על זיווג למעלה מעשר שנים , אני נחשבת לאיכותית ומוצלחת מכל הבחינות האחרות , ורק בזיווג לא מסתדר לי ( יש לי הצעות ואני מוצאת חן בעיניי הצד השני אבל אני מתקשה במציאת מישהו שימצא חן בעיניי ) כמובן שקיבלתי ברכות מרבנים , נתתי צדקה , ניסיתי כל מיני סגולות ואני מבקשת ומדברת עם הקב"ה מדי יום וכלום לא הולך . נזכרתי שלפני כ 15 שנים נהגתי לעשות בייביסיטר במס' משפחות , הן אישרו לי לאכול במהלך הזמן ששמרתי על הילדים שלהם, אבל יצא כמה פעמים שבמקום לאכול בבית שלהם, לקחתי הביתה ואני יודעת שזה אסור . ( מדובר במצרכים פעוטים יחסית כמו שניצל תירס , משולש פיצה וכו' ) חוץ מזה היו שתי משפחות שהתקשרתי מהטלפון הביתי שלהם לקו של הצעות שידוכים ( לזכותי יאמר שלא הייתי מודעת לכך שמדובר בשירות בעל תעריף גבוה מהרגיל ) המשפחות גילו על כך כשקיבלו את חשבון הטלפון ( אז לא היו כל מיני חבילות של שיחות וכו' ) , התביישתי כמובן וביקשתי סליחה ואמרתי שמוכנה לשלם , אבל הם לא גבו ממני תשלום , פשוט הפסיקו להזמין אותי אליהם . היום זה ממש מציק לי ואני לא יודעת איך יכלתי לנהוג כך, כי אני מאד ישרה ולא אקח או אגע בדברים שלא שייכים לי , אפילו באגורה . השאלה שלי היא : האם יכול להיות שזה מה שגורם לעיכוב הזיווג שלי ? איך ניתן לכפר על כך ? אציין שאני כבר מזמן לא בקשר על המשפחות האלה , עברו למעלה מ 15 שנים וחלק אפילו עברו לעיר אחרת וכו' . אשמח למענה מהיר , בתודה מראש (-:

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ו סיון תש"פ 13:28

ב"ה

שלום וברכה

איננו בקיאים בחשבונות של מעלה, ולתלות בעיה קיימת בגלל דבר שנעשה לפני לא מעט זמן זה דבר שצריך מאוד להיזהר איתו, כמובן שיש מציאות של שכר ועונש ושל השגחה ו"בדרך שאדם רוצה לילך שם מוליכים אותו", ובהחלט לפי דרך ההנהגה של האדם, כך הוא מתקדם.

ובכל זאת לבוא ולשים אצבע ולומר בגלל שלפני כמה שנים השתמשתי ללא רשות בגלל זה אני כעת מעוכבת שידוך זה נראה לי כלא נכון. כי הם מחלו לך, ואולי אפילו הרשו, לפחות לגבי חלק מהדברים לכן אין לך בוודאי גזל בידיים.

עם זאת, מובא בפוסקים שאם אדם גזל, ואין לו אפשרות להחזיר, יתן את שוויים לצרכי רבים, שאז יש סיכוי שמי נגזל ממנו יהנה מכסף זה.

לכן את יכולה לתת את הסכום שאת חושבת שגזלת, ולתת אותו לארגוני צדקה/ לבתי כנסת וכדומה, ובזה את בעצם מחזירה את מה שגזלת.

בנוסף לכך, ישנם היום רבים שמלווים רווקים לקראת חתונה, מסייעים להם להתגבר על המחסומים שלהם, ובכך לסייע להם להתחתן.

ממליץ לפנות לאחד מהם

בהצלחה רבה.

דוד