גיור

השאלה: בס"ד שלום רב, נקלעתי למצב מאוד מסובך ,קודם כל אני בחורה מאמינה ובאתי מבית שחוזרים בתשובה כבר הרבה שנים והייתי דתיה ששומרת שבת הולכת לבית כנסת וכבר4 שנים התרחקתי מהדת,כבר כמה חודשים אני נמצאת עם בחור שהוא לא יהודי לצערי בחיים לא ציפיתי לזה זה פשוט קרה לא יודעת איך ולמה,הוא בחור מאוד טוב ונקי ויש לו אמונה חזקה באלוהים. בימים אלה הנשמה שלי קוראת לי לחזור בתשובה אני מרגישה ממש רע עם עצמי,מרגישה שאכזבתי את אלוהים ואני רוצה כל כך לחזור בתשובה!! בכוונתו של הבחור שאני נמצאת איתו להתגייר וכמובן לשמור את המצוות כמו שצריך ואנחנו חולמים להקים ביחד בית דתי שומר מצוות כמובן אחרי שהוא התגייר... אני מתפללת ובוכה לאלוהים שייתן לי סימן האם אני עושה צעד נכון ? האם זה נכון שהוא יתגייר ונקים ביחד בית דתי ? אולי אתם תוכלו לעזור לי ? אני במצוקה גדולה!! אשמח אם תוכלו לעזור...תודה.

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ב חשון תשע"ו 13:13

ב"ה

שלום וברכה!

ראשית, ישר כח על רצונך להתקרב לקב"ה ולחזור בתשובה, יהי רצון שתחזרי בתשובה שלימה במהרה.

בנין הבית על אדני הקדושה הוא דבר עקרוני ומהותי הן לך באופן פרטי, הן למשפחתך, והן לעם ישראל לדורותיו, לכן תמיד צריך לשאוף לבנין הבית עם ישראל כשר.

גם גרים הם חלק מכך, ובמהלך הדורות היו גוים רבים שהתגיירו ונעשו למנהיגי האומה, כך שגיור הוא בהחלט אפשרות שניתן יחד עימה לבנות בית כשר, אולם עד הגיור הקשר הוא מורכב שמזקיק ליווי צמוד של רב הבקיא בהלכות הגיור.

למעשה, אני מציע שבאופן מעשי תפני לרב שמצוי באזורכם, רב קהילה, או רב בית כנסת שמכיר אתכם שילווה אתכם בצעדים השונים, ובמקביל לפנות לאגף הגיור, להלן קישור לאגף זה: http://www.itim.org.il/%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A8/%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%99-%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A8/%D7%90%D7%92%D7%A3-%D7%94%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A8-%D7%95%D7%91%D7%AA%D7%99-%D7%94%D7%93%D7%99%D7%9F-%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A8

תפתחו תיק גיור, ובעז"ה תזכו לבנות את ביתכם במהרה.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר