גיל נישואים

השאלה:

שלום כבוד הרב.
רציתי לדעת מה לדעת הרב ההלכה בענייני גיל נישואים. האם גיל 18 זה הגיל הרצוי?

אם אני מתכנן להתגייס בסוף שיעור ג לשנה וחצי (עכשיו אני שיעור ב), עדיף קודם להתחתן או להתגייס?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

השאלה האם העניין לוחץ להתחתן או שהשאלה תאורטית.

בכל מקרה אם הזוג אינו בשל לנישואין גיל כזה הוא מוקדם מדי וילווה בייסורים של 'התבשלות' הזוג. מאידך להשאיר אשה בבית עם תינוק או לבדה לתקופה של שנה וחצי היא גם כן מצב לא קל, ולכן אם מצאת לך את אשתך לעתיד והיא מקבלת עליה להיות לבד במשך שנה וחצי אחר החתונה (פרט לחופשות) הדבר מותר, אבל אם עדיין אתה בחיפושים עדיף שתתרכז בלימוד ואחר השחרור תישא אשה.