דחיית לידה ראשונה ללומדי תורה

השאלה:

לכבוד הגאון הרב אריאל שליט"א
ראיתי מאמר של הרב בכתב עת צוהר ובו הרב התנגד באופן עקרוני לדחיית לידה ראשונה.
מהסוגיה על ללמוד תורה ולישא אשה - אני מתרשם שעבור לימוד תורה יש הצדקה לדחות את מצות פו"ר. אלא שהגמרא והפוסקים מביאים שאם א"א לו בלא אשה - בשל דחפים יצריים וכד - אז ישא אשה.
רציתי לשאול האם בעיני הרב יש הצדקה לדחיית לידה ראשונה אצל אברך בישיבה.
אני לא מתכוון לשאול על דחיית החתונה, אלא על מי שנשוי שדוחה את הלידה: לכאורה הבעיה היצרית נפתרה בעצם זה שהוא נשא אשה, ואם הוא ידחה את הלידה, הוא יוכל לעסוק בתורה ללא טרדות. האם בעיני הרב זה ראוי? מותר?

[אני שואל להלכה ולא למעשה. אני לא נשוי].

תודה רבה רבה וכל טוב סלה!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

זה לא ראוי
מוטלת עליו מצות פריה ורביה והוא לא קיימה.