האם משיאים לערל אשה מישראל

השאלה:

יהודי שאינו נימול (אם מחשש ואם בשרירות לב) האם משיאים לו אשה בכל סדרי חו"ק הרגילים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. יהודי שאינו נימול במזיד הוא מומר לדבר אחד ואינו יכול לאכול קרבן פסח, אבל חייב בשאר מצוות ולכן ודאי מסדרים לו חו"ק ככל יהודי.
ב. ישנה תשובה של הרב קוק (דעת כהן סי' קצד) ששיבח רב שקנס מומר לערלות שלא להשיאו לבת ישראל בחו"ק.
ונראה שהסיבות לקנס לא קיימות בדורנו במדינת ישראל ולכן ודאי מסדרים לו חו"ק.
ג. מי שחושש למול הוא אינו מומר ולכן ודאי מסרים לו חו"ק.
ד. ראוי לעודד ולקרב את היהודים משני הסוגים למול ככל עם ישראל.