הזמנת חברים חילונים לחתונה

השאלה: אני חוזר בתשובה מזה שלוש שנים והיו לי חברים שעדיין הם חילונים וכשאני חוזר מהישיבה לבית אז אני פוגש אותם כי אנחנו עדיין בקשר כל שהוא ואני עוד מעט מתחתן השאלה אם אפשר להזמין אותם גם לחתונה ויכול להיות שהם יבואו אם החברות שלהם ומצד שני אם אני לא יזמין אותם לחתונה אז יכול להיות שהם יפגעו אז מה עלי לעשות???

התשובה

מכון פוע"ה | ט"ו תמוז תשע"ז 9:07

לשואל שלום וברכה וברכת מזל טוב.

אתה יכול להזמין את חבריך הלא דתיים לחתונה ללא חשש, זאת משתי סיבוץ:

1. בכל מקום שבו יש חשש של פגיעה בדרכי שלום והעבירה אינה ודאית, מותר לעשות את המעשה שעלול לסייע לאחר לעבור עבירה.

2. סכל מקרה, לא ברור איזה איסור יש שאותם חברים יבואו עם החברות שלהם לחתונה, מעבר לאיסורים הרגילים שייתכן והם עוברים עם החברות שלהם.

אמנם אם החשש הוא שהחברות יבואו בלבוש לא צנוע וזה יפגע בך או באורחים שלך, אפשר לרמוז לחברים שלך שאתה הולך לערוך חתונה דתית ושבחתונה דתית מקובל להתלבש בהתאם. אם הם יבינו את הרמז וידאגו לכך, הרי הדבר טוב, ואם לא - עשית מה שביכולתך ואין לך לעסוק בזה יותר.

כל טוב ושתזכה בע"ה להקים בית נאמן בישראל

אריה כץ

רב משיב במכון פוע"ה