הכנה לחתונה

השאלה:

שלום כבוד הרב אני בת 18 וחצי חזקה בדת כבר 5 שנים בתשובה מקפידה כקלה כחמורה בן אדם פשוט עם ניסיונות שמשתדלת בהכל ומבינה בעומק הלב תתורה הקדושה שלנו.. אני בקשר כבר 4 חודשים עם בחור בן 29 גם חמש שנים בתשובה עובד ובערב לומד בכולל.. יש בנינו אהבה גדולה ואנחנו מיסתדרים מצוין בהכל הוא מבין אותי אוהב ומכבד אותי תמיד.. הבעיה היא שלפעמים אני מרגישה שזה לא הבחור שרציתי אני שאפתי לבחור רמה גבוה בן תורה אמיתי שיש לו מיסירות נפש לתורה הקדושה.. כי לפעמים אני מרגישה כאילו אני הרבנית שלו בגלל שהוא בתשובה רק חמש שנים לפעמים הוא לא יודע הכל הלכות חשובות שזה מובן מאליו אצל כל דתי..הוא צדיק אמיתי מקפיד 3 תפילןת, כולל, וכל מה שנידרש ממנו אבל תמיד אני דוחפת אותו מחזקת אותו ומשפיעה עליו בע"ה. אני יודעת שאחרי שניתחתן הוא יעשה הכל בשבילי וידאג לי להכל כי אני עוברת לגור איתו שזה יחסית רחוק מהבית ומההורים.. מבחינה הזאת אין לי דאגות.. ניכנסו בי דאגות מבחינה דתית שיש לי פחד שהוא יהיה כמו כל הגברים.. אני יודעת שהוא שומר עיניים וכל מה שהוא יכול.. אבל נגיד למשל אתמול היה חינה של אח שלו והכל היה שם פרוץ.. הוא נישאר עד הסוף!!..זה טיפה הרתיע אותיי.. בלי קשר יש בינינוו אהבה גדולה ואמיתית ואני מרגישה שהוא הזיווג שלי.. מה דעת הרב ומה אני עושה עם החששות האלה ?

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ח סיון תשע"ה 16:39

ב"ה

שלום וברכה!

ראשית, ברכת מזל טוב לרגל אירוסייך, שתזכו לבנות בנין עדי עד.

הנקודה שאת מעלה במכתבך היא שאלה חשובה ועקרונית, כיצד צריכה להיראות המערכת הזוגית שביניכם.

העיקר והמרכז בחיי הזוג הוא ההבנה כי הם אכן נועדו זה לזו, ומה' אישה לאיש, ויש תמיד לבסס את מערכת החיים על פי הבנה זו.

עם זאת, באופן טבעי מכיוון שמדובר בשני אנשים נפרדים יתכנו אי התאמות בין בני הזוג, בתחומים רבים, גם מבחינה דתית. זה דבר טבעי, ופעמים רבות זו דרכו של עולם.

התפקיד של בני הזוג הוא לנווט את הספינה באופן נכון ומתאים לשניכם. הניווט צריך להתבצע באופן שמתאים ומקובל על שניכם. אחת הדרכים הטובות בניווט זה הוא להיות בקשר עם רב שמכיר אתכם ויכול לסייע לכם בהבנת הדברים באופן מתאים, לכן אני מציע שלאחר חתונתכם תצטרפו לקהילה כלבבכם, ושם תתחברו לרב הקהילה, או רב הכולל, על מנת שידריך אתכם בדרך הנכונה שיש ללכת בה.

העיקר הוא שהוא בחור ירא שמים, ומעוניין להתקדם ולהתפתח ואתם מרגישים מתאימים זה לזה, אני בטוח שעם רצון טוב מצד שניכם ההתקדמות תבוא באופן משותף, ולזכור תמיד ש'דרכיה דרכי נעם' לעשות את כל הדברים בנעימות ובשמחה ובעז"ה בניינכם המשותף ימשיך ויתקדם.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר