הפסק טהרה

השאלה: שלום.
אני אחרי לידה ומנסה לעשות הפסק טהרה כבר מיום ראשון אך הבדיקה או המוך דחוק פוצעים אותי בנרתיק ובכל פעם יש לי נק´ קטנה של דם. השאלה היא אם יש משו לעשות בעניין.. ואם אפשר לעשות את הבדיקה עם עד לח?
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:52:02 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב ללידה.

דרך כל אשה לאחר לידה המקום צריך מנוחה, בד"כ זה לוקח בין חודש לחדשיים, וגם בחודש השלישי זה לא סדיר, כך שאין מה להזדרז, אלא לתת למקום לנוח טוב, ולאחר מכן להתחיל עם הבדיקות. כדאי לשמן את המקום בוואזלין ושומנים דבר שממהר את הריפוי של המקום.

מזל טוב וגידול קל.