חתונה לאחר אבל

השאלה: שלום רב, אמו של בן זוגי נפטרה ואנו מעוניינים להתחתן. לא נקבע תאריך. כמו כן אבא שלי מאוד חולה ולא היינו רוצים לחכות שנה. נשמח לדעת האם מותר להתחתן בשנה זו ואיך על האחים של בן זוגי והדודים שלו לנהוג.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 11:09:32 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין צורך לחכות שנה. קובעים תאריך חתונה לגבי הדודים שלו אין בעיה, כיוון שלדודים יש מנהגי אבלות רק 30 יום, וממילא עד החתונה לא יהיו להם בעיות. לגבי האחים של בן הזוג יש מספר הגבלות, כגון שבשעת החתונה ישמשו כצלמים, מלצרים ולא יאכלו עם כולם, אלא בשולחן בפני עצמו מחוץ לאולם (אפשר סמוך לאולם בחדר בפני עצמו). אין להשהות חתונה בגלל אבלות, ואדרבא בניית בית בישראל מרפא את המשפחה, ועושה נחת רוח לנפטר, שהנה יוצאי חלציו ממשיכים ומקימים בתים בישראל.

כתיבה וחתימה טובה