טבילת אישה עם בעיה באוזן

השאלה:

אשה שעור התוף שלה ניקב, ואסור לה שמים יכנסו לאוזנה, איך תטבול?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הפתרון הטוב ביותר לטווח רחוק הוא ניתוח

אולם בינתיים יש פוסקים שהתירו ע"י הרטבת צמר גפן בשמן (עדיף שמן דגים) והנחתו בעומק האוזן עי' שו"ת מהרש"ם ח"א סימן ז ושו"ת חלקת יעקב יו"ד סימן קז, שו"ת הר צבי יו"ד סימן קע, שו"ת אגרות משה יורה דעה ח"א סימן צח אולם צריך לשאול רופא אם הדבר אפשרי. כי הבעיה החמורה בנקב זה היא זיהום ולכן אם הרופא מתנגד לשמן לתחוב צמר גפן בעומק האוזן ולטבול טבילה אחת בלבד! כדי למנוע חדירת רטיבות כל שהיא
רפואה שלמה