טהרה - טבילה במקווה

השאלה: שלום רב,
אני כלה טרייה, נישאתי לפני חודש וביום שישי הקרוב אני אמורה ללכת בפעם הראשונה למקווה לאחר הנישואין. אני בחורה חילונית שלא שומרת שבת אבל כן שומרת כשרות, חגים, מדליקה נרות וכו´.
בתהליך של הדרכת הכלה אמרה לי המדריכה שאני צריכה לבצע בדיקה פיזית לגבי הימים הנקיים, מיום סיום הווסת לספור 7 ימים נקיים.
יש לי בעיה מאוד מאוד גדולה לבצע את הבדיקה הפיזית ולכן גם לפני חתונתי וגם עכשיו לקראת הטבילה ביום שישי, ספרתי חמישה ימי ווסת (שזה המקסימום + יום נוסף) ועוד שבעה ימים נקיים וזאת מבלי לבצע את הבדיקה.
התייעצתי עם חברות דתיות שלי שחלק אמרו שכל הכבוד שאני הולכת למקווה ואם באמת יש לי בעיה אז לא נורא, 5 ו 7 זה מספיק, אך החברות החרדיות שלי אמרו שזו בעיה הלכתית וזה כאילו אני לא טובלת בכלל במקווה. החברות אמרו לי לשאול שאלת רב. אין לי רב שמכיר אותי או משהו כזה וקצת היה לי קשה להגיד להן את זה. לכן אני שואלת כאן את השאלה. אני יודעת שעדיף שאני אבדוק פיזית, אבל ממש קשה לי עם זה. האם לא מספיק שלקחתי את המקסימום של הימים? שזה 5 ימי ווסת ושבעה נקיים?
אודה על התשובה שלכם.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 1:59:55 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב לנישואיכם, יהי רצון שבביתכם תשרה שמחה ואהבה לאורך ימים ושנים טובות.
בדבר שאלתך, הימים שאישה רואה כידוע הם משתנים מאשה לאשה. כדי שיהיה ברור לנו שפסק דם, אנו צריכים עדות שאין עוד טיפת דם. על כן הזקיקו את הבדיקות הללו, כדי שיהיה ברור לנו שאין עוד דם, לכן אי אפשר לסמוך רק על הימים, כיוון שהדבר משתנה מאשה לאשה. חכמים הצריכו בדיקה אחת בסוף ראיית הדם, ולאחר מכן בשבעת הימים הנקיים, כל יום בדיקה (ערב ובוקר). אני מבין שלך זה קשה, ועל כן אפשר ללכת לפי עיקר הדין שפרושו בדיקה של הפסק הדמום, ובדיקת יום ראשון ושביעי (פעם אחת מהימים הללו), בשאר הימים רק לעשות קינוח כדי לוודא שאין דם. הקלה זו היא בגלל הקושי שאת נתונה בו.
אני מקווה שדרך זו שהיא עומדת בדרישות ההלכה ומכירה בקשיים המיוחדים של כל אישה, תקל עליך את ההרגשה.

היו בשמחה תמיד