ליווי לחופה

השאלה: שלום רב,
בע"ה אזכה לצעוד לחופה ביום שני הקרוב.
הוריי גרושים ואבי אינו מוכן ללוות אותי לחופה יחד עם אימי.
הוריי החתן רוצים ללוות את בנם לחופה.

האם אני יכולה להיות מלווה ע"י אימי בלבד לחופה? או שמא עליי לנהוג אחרת?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 11:42:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב ליום חתונתך ושמחת לבך, יהי רצון שהקב"ה ישלים את בנינכם הפרטי ובניין אריאל במהרה.

השושבינים המוליכים לחופה הם מי שמתעסקים עם החתן והכלה, אבל יכול להיות גם אח גדול או ועדיף שתהיה אשה, דהיינו אמך ועוד אשה כגון סבתא או אשה שמאד דאגה לך וקבלת ממנה הרבה. המנהג שהורים מוליכים הוא מחודש מאד (כמאתיים שנה).
כמו כן לגבי אביך אולי כדאי שתעשו נוסח משולב שאביך ואבי החתן יקחו את החתן לכסוי ההינומא, ולאחר מכן ההורים שלו יקחו אותו ואותך תקחנה שתי נשים (אמך ועוד אשה שהיא משמעותית לך).

מזל טוב