מניעת הריון

השאלה:

לרב שלום
השאלה שלי מתייחסת לנושא של מניעת הריון אך היא יותר שאלה של זוגיות ביסודה. לפני קצת יותר מחודש נולד בננו הראשון ב"ה בהריון ולידה תקינים. כיום אנו נמצאים במצב קצת בעייתי בעלי אינו מסכים למנוע הריון בשום אופן הוא טוען כי אין דבר כזה תכנון משפחה ביהדות , שזהו דבר נורא. הוא אומר כי בכל מקרה מצב של הנקה ( כמו שאני עושה) מונע הריון ואם לא הכל בידי שמיים ולא אנחנו אלו שקובעים מתי צריך להיוולד תינוק או לא. מהצד השני לי מאוד קשה עם המחשבה שאני יכולה להיכנס שוב פעם להריון בזמן כזה מהיר אחרי הלידה. אומנם הייתה לידה באת ב"ה שנחשבת קלה אבל קשה לי לחשוב על הבאת ילד נוסף כרגע כי אני מרגישה שאני בקושי מסתדרת עם הנסיך שיש ךנו בבית . אני כרגע בלימודים באוניברסיטה ומשלימה מבחנים שלא עשיתי בעקבות הלידה ומרגישה גם ככה שאני לא מקדישה מספיק זמן לבני בשל הצורך להספיק וללמוד בין הנקה להנקה והנסיעות לאוניברסיטה במרכז כאשר אנו גרים בצפון. ובכלל רק לומדת את עניין האימהות בנוסף ההריון הראשון היה ישר אחרי החתונה כשבעלי בצבא והייתי צריכה להתמודד עם לחיות לבד, להיות בהריון ועם לימודים וזה לא היה לי קל במיוחד כי בשלושת חודשי ההריון הראשונים הרגשתי לא טוב. אנחנו ב"ה רוצים משפחה גדולה ואני מרגישה שאם לא יהיה לי זמן להתחזק בין לידה ללידה זה לא יהיה קל ובנוסף אני רוצה לקבל את ההריון בשמחה ולא עם עצב חלילה!
אני יודעת שהדרך הנכונה היא ללכת ולדבר עם רב פנים מול פנים אבל בעלי מרגיש שאנו צריכים להחליט קודם בנינו. אנחנו כל הזמן מתווכחים על הנושא ולא מגיעים לאיזשהו עמק שווה בעלי בסוף אמר לי שאקח גלולות וכשאמרתי לו שצריך ללכת לרב בנושא הוא טען כי עלי לפנות לרב בעצמי כי הוא אינו יכול ללכת לרב ולבקש משהו שמאוד נוגד את מצפונו. בנוסף הוא אמר שהוא מעדף אם כבר למנוע הריון בכך שלא נהיה יחד על פני גלולות אך לא נראה לי שזו דרך נכונה לחיות בה ובכל מקרה אם מדובר במניעה יש צורך לקבל על כך היתר. אני מבינה ומכבדת את דעתו על כך אך לא יודעת מה אני אמורה לעשות.קשה לי לחשוב שאני מכריחה אותו ללכת נגד אמונתו אך גם קשה לילקבל אותה . השאלה שלי היא האם באמת לפנות לרב ללא בעלי (אבל בידיעתו) זאת לא נראית לי דרך בה אנו אמורים להתנהל כמשפחה,אנחנו באמת שלא מצליחים להסכים בנושא . והאם באמת צריך לא למנוע הריון וזהו כיזהו בעצם חוסר אמונה בכוחות שלנו ובכך שהקב"ה הוא שמסדר דברים בעולם ?
אשמח לקבל תשובה במהרה היות וכבר התחלתי בתהליך הטהרה והדבר מלחיץ אותי מאוד

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 8:54:55 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ברור שיש הרבה בדבריך, לפחות תקופה מסוימת, אבל אין לכך פתרון אלא בפגישה עם רב או מורה דרך, שהוא יהיה מקובל על בעלך ג"כ, צריך למצוא אישיות תורנית שהכל מכבדים אותה, אין צורך לבוא בשאלה כיצד ואיך אלא להתחיל מהתחלה, מיסודות הבית היהודי, כיצד בונים אותו בבריאות ובשמחה גם יחד, ונראה שאם אינכם יודעים את הדרך חייבים לגשת לאיש המכובד בעינכם שיתן לכם עזרה ואז תחליטו כיצד לנהוג, שהרי כפי מה שאני מבין אישך לא למד הרבה תורה, ואיננו יודע לפסוק הלכה בשאלות מסובכות אלו, וכמו כן גם את לא למדת ולא יודעת אלא אתם נגשים מתוך נקודת הרגש הטהורה, אולם השאלה כאן היא גם הלכה ועל כן אתם חייבים ללכת לשמוע רק את ההלכה ורק לאחר מכן להחליט מהי הדרך הנכונה. גם את וגם אישך צריכים להסכים שאתם מתייעצים עם עוד אדם אחד שהוא גדול בתורה וחכמה ורק לאחר מכן מחליטים כיצד תתנהגו בהמשך הדרך.
ברור שכל החלטה (בייחוד בשאלות אלו) חייבת להתקבל ביחד מתוך שמחה ושלמות.

בהצלחה

כתיבה וחתימה טובה