מצוות עונה

השאלה: שלום כבוד הרב,

בעלי מעוניין לקיים תשמיש אך ורק בליל שבת.
אני יודעת שאשה לא אמורה לתבוע בפה אך בעלי מתעלם מכל הרמזים וגם כשאני מלטפת אותו הוא לעיתים מתנגד לי ויש לו סידרה ארוכה של תירוצים, כגון: שתלמידי חכמים מקיימים תשמיש רק בליל שבת, שכתוב בגמרא שריבוי תשמיש מקצר את חיי הגבר ופוגם בראייתו ועוד ועוד...

על פי דעתו משמעות קדוּשה היא בין היתר פרישות מאשתו וריבוי תשמיש מרחיק אותו מקדושה.
לדעתי, אנא תקנו אותי אם אני טועה, אין תשמיש עם אשתו ואפילו בתדירות של 4 או 5 פעמים בשבוע יכול לפגום בהתעלות רוחנית כל עוד היחסים הם על פי כללי הטהרה ועם אשתו שנישאה לו כדת משה וישראל.

ריבוי הניסיונות שלי והעדר ההיענות שלו גורמים לי להרגיש לא רצויה ודחוייה והמצב מאוד מצער אותי אותי, אף על פי שהוא טוען שיש לו תשוקה גדולה אליי אני לא יכולה להבין תשוקה תיאורטית שאינה באה לידי מימוש.

גם כשהוא מתרצה לקיים איתי תשמיש הוא לפעמים מספק רק אותי והולך לישון אבל זה אף פעם לא מגיע ביוזמתו גם כשאני לא יוזמת בכלל ומחכה שזה יגיע ממנו.

הצעתי שנפנה לרב כי הבעיה משבשת את שלום הבית בינינו. הוא טען שהרב יצדיק אותו...

האם יש הגדרה הלכתית לתדירות קיום מצוות עונה השייכת לדורנו?

מה לעשות???

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:14:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש הגדרות הלכתיות, ויש תנאים משתנים, שהם כוללים, מצב הדור, ורצון האשה והשפעה על שלום בית. ברור שכל הגורמים הללו הם מביאים את כל הנושאים בחשבון, כך שהתשובה לשאלה היא שקלול כל הגורמים.
לדעתי בודאי יש ללכת לייעוץ לרב שיש לו השקפה שלמה על יחסי זוגות, וברור שאם אפשר לדבר עם הרב של אישך, ולהסביר לו את המצב, שהוא עצמו ידבר עם אישך, הרי זו הדרך הטובה ביותר, שהרי ממנו הוא יקבל, ובייחוד עם הרב של אישך מבין שאשה בימינו צריכה יותר ממה שכתוב בגמ´, וכפי שכתבו האחרונים שבימינו יש להרבות יותר מאשר בתקופת התלמוד.
בכל אופן את צריכה אורך רוח (הרבה אויר), ובטיפול שקט ואיטי תגיעי לתוצאות, בכל מקרה הרגשה גרועה שלך היא מתכון לא טוב, שהרי כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם.