מציאת בת זוג

השאלה:

שלום אני בחור דתי,יצא לי להיות בכמה קשרים ותמיד שאני מתעמק בקשר יש לי רצון בלתי נשלט ליצור קשר עם בחורות נוספות במקביל.ממה זה נובע?מה ניתן לעשות?האם אני בנוי לקשר של אישה אחת?

התשובה

הרב דוד אייגנר | ד' אייר תש"פ 12:49

ב"ה

שלום וברכה

השאלה שאתה שואל נוגעת לנקודה מרכזית מאוד בשלב זה של בניית הבית.

באופן פוטנציאלי יש הרי אלפי נשים שאתה יכול להתחתן עימן, כל מי שבאזור הגיל הרלוונטי שלך, שהיא יראת שמים, רלוונטית עבורך באופן תיאורטי, ברור לכל בר דעת שאין זה הגיוני כלל שתיפגש עם כולן.

אלא נכנס כאן יסוד מהותי מאוד, והוא ההבנה שמה' אישה לאיש, הקב"ה הוא זה שמזווג זיווגים והוא זה ששולח לך את המתאימה עבורך.

אמנם לעיתים אדם צריך לעבור בתוכו תהליכי בירורים וחיפושים עד שהוא מוצא את המיועדת האמיתית, אך עיקר הענין הוא לזכור שהקב"ה הוא זה שמוביל את כל התהליכים.

לכן החשיבה שצריכה להיות ביצירת הקשר היא שכשהתחלת קשר עם מישהי, לחשוב שעכשיו אתה באמת פוגש את המיועדת לך, את מי שבאמת הקב"ה שלח לך, להתרכז בקשר עצמו, לראות איך אתה בונה אותו שלב אחרי שלב וצעד אחרי צעד, וכשתתמקד באמת באותו קשר, הרצון הטבעי לפגוש אחרות ירד מעצמו.

בנוסף לכך לזכור שהקב"ה ברא אדם אחת ואישה אחת, ואנו שואפים להגיע למציאות הזו של "כשמחך יצירך בגן עדן מקדם" האיחוד האמיתי של בני הזוג הוא איש אחד לאישה אחת, אופן זה מהווה את מהותו של הקשר ומהותו של החיבור, דבר ששייך ומתאים לכולם.

בהצלחה רבה

דוד