מקווה

השאלה: שלום רב, אני עומדת בפני נישואים ועתידה לטבול במקווה לראשונה. לפני כ - 15 שנה עשיתי עגיל באף (קטן מאוד) ואותו אני עונדת מאז. מדובר בעגיל עם סגר מיוחד והסרתו הינה בעייתית ביותר.
הבנתי שלצורך טבילה במקווה עלי להסיר כל דבר שעלול להוות חציצה. מה עושים במקרה שכזה ?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 12/30/2012 10:43:09 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב לנישואיכם, יהי רצון שביתכם הנבנה יבנה מתוך שמחה ושלמות.

אם אין אפשרות להסיר את העגיל אזי אפשר לטבול עם העגיל, אבל אם אפשר להוריד יש לעשות מאמץ להוריד. השאלה מציאותית קשה להכריע בלי לראות, אולי כדאי לפנות לבלנית במקווה שאת צריכה לטבול ולשאול אותה איזה סוג עגיל הוא זה.