נישואים בבעיה

השאלה: שלום כבוד הדרב,

אני ובעלי חזרנו בתשובה. הוא רצה לחזור בתשובה ואני אחרי דיבורים רבים החלטתי גם ללכת בדרכו כי זה היה מאוד מאוד חשוב לו והוא אמר שהוא לא יכול להיות עם מישהי חילונית כשהוא כבר יותר דתי. אנו שומרים שבת ואוכלים כשר. בעלי רוצה שאני אתלבש בצניעות ואלבש כיסוי ראש ואני כרגע עושה זאת. אין לי בעיה עם לבוש צנוע אבל אני לא מרגישה בנוח עם כיסוי הראש. רציתי לציין שבעלי לא מתפלל במהלך היום, לא מניח תפילין או דברים כאלה. הוא אומר שהוא עושה מה שהוא יודע ומה שחשוב לפי דעתו. בעקבות זאת, לדעתי זה לא הוגן שהוא עומד על כך שאני אשים כיסוי ראש כי אני לא אומרת לו שהוא חייב להתפלל וחייב להניח תפילין או דברים דומים. ברצוני גם לציין שבעלי כל הזמן אומר שאני לא רוצה לשים כיסוי ראש כי אני רוצה שגברים אחרים יסתכלו עלי, אבל זה ממש לא נכון. הוא גם לפעמים מעיר לי שהחצאית יותר מידי קצרה. מה דעתך על המצב הזה, כבוד הרב? האם בעלי צודק ואני צריכה לשים כיסוי הראש?

תודה רבה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:40:10 PM

שלום וברכת ד´

ראיתי את הדברים שכתבת, ונראה שכפי שקורה בעולם הקושי הגדול הוא כאשר שני הצדדים צודקים, הן את צודקת לעניין כיסוי ראש שאין זה מיסודי ההלכה, אלא דת יהודית, והיו גדולי ישראל שנשותיהן לא לבשו כיסוי ראש, ומאידך הוא צודק שכיסוי ראש וצניעות זה מאבני יסוד ההלכה היהודית, וממדתם של ישראל שם "צנועים וביישנים". כך ששניכם צודקים, והתורה כתורת חיים היא הולכת בין כל הדברים הצודקים הללו. בטבע האנושי בני זוג מגיעים להבנה משותפת מתוך לימוד ומסורת של משפחות, אולם אצלכם הדברים שונים ואין לכם מסורת ודרך מקובלת אלא אתם סוללים לכם דרך שלכם, כאן המצב הוא עוד יותר מסתבך מכיוון שאין לכם מסורות של הורים.
על כן נראה בעיני שכדאי שתיגשו אל רב (המתמחה בנושא) או יועץ נשואין דתי ירא שמים, שהם יודעים את אומנות התיווך בין האמיתויות השונות. ובעזרתם תוכלו להעזר ולמצוא את הדרך הנכונה והמתאימה לשניכם.