נישואים בצחוק

השאלה: אני וידיד שלי היינו בחוף עם כמה חברים והוא לקח לי את אחת הטבעות שלי שלא אני קניתי, שם לי אותה על קמיצה של יד ימין ואמר את המשפט הרי את מקודשת לי כדת משה וישראל. היו 2 עדים שראו. הטבעת היא מכסף. האם אני נחשבת נשואה למרות שלא התקיימו כל התנאים לנישואים ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:54:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קדושי שחוק זו בעיה רצינית מאד. עליך לפנות לרב שינחה אותך, מכיוון שלכאורה הטבעת הייתה שלך (למרות שכתבת במכתב שהיא לא שלך, אבל ברור שאיננה שלו, כך לפי המכתב). ולכן אם הטבעת שלו אין כאן מעשה קידושין אלא א"כ הוא ביקש ממך את הטבעת ואת רצית לתת אותה כמתנה. נראה שיש כאן הרבה פרטים שלא נכתבו במכתב. על כן כדאי שתפני לרב שמבין בעניינים אלו שיתן לך הדרכה מסודרת בעניין. לפעמים צריך לגשת לבית הדין באזור מגורך ולברר את המעמד האישי שלך, אל תרפי משאלה זו שהיא חלילה יכולה להתעורר בעתיד בזמנים מאד לא נוחים שיכולים לגרום בעיות רבות.