נישואים ואבלות

השאלה: שלום רב. סבא של בעלי נפטר לפני כשלושה שבועות. בעלי נכח בלוויה כמובן למרות שלא עברה שנה מיום החתונה שלנו. אני גם נכנסתי לבית הקברות , ואני בהריון. מאז אני מרגישה ( יכול להיות שזה פסיכולוגי גם ) שהנישואים שלנו פחות מוצלחים ופחות טובים מבעבר. שאלתי היא האם יש דרך כל שהיא להתנקות ולטהר את עצמי במצבי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:59:33 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

פטירת סבא היא מאורע עצוב שיש לו השפעה על כל מערכת החיים (לצערנו אם זה לא היה כך), ועל כן ברור שישנה ירידה מסוימת מאז ההלויה בשמחה שהרי הרגש הטבעי הוא מצטער על הסתלקות אדם חשוב מהמשפחה. על כן אין לתלות ירידה בענייני בית העלמין אלא בהרגשה אמיתית שהיא בעיקרה בריאה אלא שצריך להתאושש ממנה לחיזוק הקשר המשפחתי, ולהמשיך את הבתים שנבנו בעם ישראל. אין כל צורך להטהר לאחר לויות וכדו´, אלא צריך ללמוד כיצד מתחזקים לאחר משברים (שהם קורים לכל אדם), ואדרבא כדאי ששניכם תשבו ותחשבו כיצד אתם יכולים להתחזק לאחר המקרה שקרה אצלכם, ורק שניכם יחד תוכלו להתגבר ולהתחזק לקראת הלידה הקרובה אי"ה.

שהכל יעשה בשמחה