עד

השאלה: שהתחתנו הבאתי כעד בחור שעובד איתי.
היום עובד אחר אמר לי שלא בטוח שהוא בכלל יהודי. יש סיכוי שרק אבא שלו יהודי ואמא איננה יהודיה.
מה עושים במקרא כזה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 8:57:41 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש לגשת לרב או הרבנות ששם נעשתה החופה, השאלה האם היה עד גם על כתובה וגם על הקידושין, או שהיו עדים אחרים. ובכל אופן הנושא צריך ברור שהרי אם אין כתובה אסור לאדם לחיות עם אשתו, אולם תלוי איך המקדש אמר בזמן החפה.
כמו כן צריך לדעת מה יודע הבחור השני לגבי הראשון האם הוא נאמן לפסול את הראשון, ביחוד אם הוא נוהג מנהגי יהודים.

על כן צריך לגשת לרב או רבנות שהתחתנתם בה.