עדים קרובים בקידושין

השאלה:

לאחרונה נכחתי בחתונה של קרובת משפחה. לאחר החתונה עיינתי בשו"ע ונראה לי כי אחד העדים היה פסול משום קורבה. העד היה נשוי לבת הדודה של הכלה (כלומר, אם הכלה ז"ל היתה אחות של אם אשת העד). למיטב הבנתי מקרה זה הוא מקרה של "שני בשני" ואומרים בו "בעל כאשתו" כך שהוא נראה כבן דוד של הכלה.
רציתי לשאול:
א. האם אני צודק?
ב. מה עושים במקרה כזה?

תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אמנם זהו עד פסול ולכן צריך שתתקשר לעורך החופה וקידושין והוא יזמן את החתן והכלה ויערוך קידושין פעם נוספת לפני עדים כשרים שאר הדברים כגון ברכות אירוסין ונישואין אין צריך לחזור ולעשות. כמו"כ אם עדים אלו היו העדים החתומים על הכתובה צריך להכין כתובה חדשה ולהחתים עדים כשרים.