על פי מי נוהגים את החופה?

השאלה:

שלום כבוד הרב,
אני אשכנזיה מתחתנת עם בחור ספרדי שלמד במכינה שרבניה אשכנזים.
א. על ידי איזה רב צריכה להיות החופה? רב אשכנזי או ספרדי?
ב. או רב שהבחור מחובר אליו באופן אישי?
ג. במידה וההלכה אומרת שהחופה צריכה להיות לפי הבעל,האם אפשר לשלב מנהגים ספרדים ואשכנזים יחד?
ד. שאלה נוספת-אשמח לקבל מקורות להלכה שצריך לשים כיסוי ראש.

תודה רבה!!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א, ב. ע"י רב שמקובל על שניכם ולא משנה אם הוא אשכנזי או ספרדי.
ג. ניתן לשלב מנהגים אשכנזים וספרדים, אבל רצוי שהמנהגים יהיו מוכרים, כמו"כ אפשר לנהוג לחומרא במנהגי הבעל היינו חדר יחוד שספרדים לא נהגו ועם זאת גם טלית ושבועה בכתובה
ד. במשנה (כתובות פ"ז מ"ו) נאמר: "ואלו יוצאות שלא בכתובה העוברת על דת משה ויהודית... ואיזוהי דת יהודית יוצאה וראשה פרוע... ". ופרוע בלשון התורה וחכמים היא שאינו מכוסה. ושם בגמרא נאמר שראשה פרוע אסור מן התורה.