שאלה בנוגע להפרש גילאים בחתונה

השאלה:

אני בת 33 יוצאת עם בחור בן 40. רציתי לשאול מבחינת ואהבת לרעך כמוך- בחורים רבים לא מתחתנים בגילאי 40 עם בנות גילם מחשש לסתימת הגולל על הבאת ילדים לעולם.

ולמעשה, לו היינו מתחתנים, הבחור לא מתחתן עם בת גילו ואם כולם נוהגים כך הרי תוותרנה נשים רווקות מתבגרות שלא יתחתנו איתן וכמוהן כעגונות ועוד ללא ילדים.
רציתי לשאול- מה עמדת הרב בעניין. כיצד ניתן יהיה לדאוג גם לאחרות בצורת החיפוש שלי?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איננו יכולים להכריח אנשים להינשא למי שאינם רוצים, אותה אשה היתה צריכה לעשות את ההשתדלות להינשא בגילך ואז היא היתה זוכה להביא ילדים לעולם. אולם אם היא החליטה לא להינשא אין זה מתיר לה להביא ילדים כרווקה. ובימינו יש אפשרות של שאיבת ביציות בגיל צעיר ע"מ להפרותן כשתינשא לבן זוגה אם לא תוכל הרות בצורה ישירה אולם אין עליה חובה לעשות זאת.