שבע ברכות לשני זוגות

השאלה:

בסעודה שמשתתפים בה שני זוגות חדשים בשבעת ימי המשתה, האם עושים לכל זוג שבע ברכות או שש לעצמם או שעושים אחד ונותנים לכולם לשתות משני הגביעים של המזון ושל הברכות?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם הותנה מראש שהסעודה משותפת לשני הזוגות מלכתחילה עושים שבע ברכות פעם אחת, ונותנים לשני הזוגות לשתות מהכוסות. אולם אם יש מקום לקנאה או לאיבה כגון בסעודה הראשונה מיד לאחר החופה שבעצם כל הסעודה היא לזוג אחד ומוזמניו, והזדמן לשם זוג נוסף בשבעת ימי המשתה ואין זה ידוע לחתן והכלה והזוג הנוסף תופס 'טרמפ' על הסעודה והברכות ראוי שהמצטרפים שיעשו שבע ברכות בפני עצמם בצינעא, כדי למנוע איבה. וכל זאת בהסכמת בני הזוג העיקרי  ועליהם להביא מאכל מיוחד משלהם
אבל אם הדבר היה ידוע מראש והחתן והכלה הזמין את הזוג השני ומעוניין שיברכו עימם מצטרפים לאותן ברכות.