שבעה נקיים

השאלה:

א.ביום הראשון של שבעת הנקיים. נרדמתי בטעות על מיטה עם סדין לבן. האם מחובתי לבדוק סדין זה,אם יש בו כתמים, או שאני יכולה פשוט לסלק אותו?
ב. האם כתמים שנמצאים על המזרון וברור לי שהם לא מעכשיו והיו שם קודם, האם ניתן "להתעלם" מהם? תודה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

א. לא הבנתי את שאלתך על סדין לבן בשבעה נקיים. כיון שבדר"כ אנו משתמשים בנקיים בלבנים בדוקים ע"מ להבחין בכתמים. עכ"פ אם יש עליו כתם צריך לברר מאין הוא הגיע וממתי.
ב. ודאי שאינם אוסרים. וראוי לכסות עליהם ולא לתלות בהם כל פעם.