שידוכים לחילונים או שומרי מסורת

השאלה:

שלום הרב
רציתי לדעת מהי דעתך לגבי שידוכים לחילוניים באופן כללי ולשומרי מסורת (דתלשים-אך מחוברים) מצד אחד אני חושב שלא ראוי שאני אכיר בין כאלה בני זוג כי בוודאי לא ישמרו נגיעה ויש כאן אולי משום לפני עיוור מצד שני אם אני יודע בוודאות שהאישה תשמור על טהרת המשפחה(אמנם לא לגבי העברה ונגיעה וכ"ו)האם יש כאן עניין לעזור להקים בית כזה בישראל או שמא שב ואל תעשה עדיף?(ובכלל-מי אמר שבל בחור דתי כן יעמוד בפיתוי של שמירת נגיעה...)

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נראה לי שאם ביכולתך להעמיד משפחה חובה עליך אע"פ שאינך יודע אם ישמרו כל דיני תורה. הסיבה היא שהעמדת משפחה על אף התקלות ההלכתיות שיכולות להיווצר עדיפה על מצב קלקול מוחלט של חיים מופקרים ללא משפחה.