שפת הסימנים בחרשים

השאלה:

פורסם בשם הרבנות הראשית ובשם הרב ששפת חרשים בתנועות תחשב מעתה לשפה רגילה לכל דבר. האם לפי זה אין דין חרש כדוגמת שוטה וקטן? מה הדין בדברים הצריכים דיבור או שמיעה (חליצה, שופר) וכד?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

חתן שקידש בשפת הסימנים יכול לגרש בשפת הסימנים וכן אם כותב יכול לקדש ולגרש, אבל בדברים שצריכים דיבור כגון להוציא את הרבים במגילה או בקריאת זכור (ואינו יודע לדבר היטב), או במצוות הצריכות שמיעה כגון תקיעת שופר אינו יכול להוציא את הרבים. עי' בשו"ת באהלה של תורה ח"ה סי' מז.