בינו לבינה

השאלה: שלום וברכה לכל הרבנים!

אני נשוי טרי ומשתדל לשמור תורה ומצוות, כשעשיתי לפני מספר חודשים הדרכת חתנים, מדריך החתנים לא נתן לי תמונה כל כך בהירה לגבי אילו דברים מותרים או אסורים בין בעל ואישה?

בשביל לא לעבור על ההלכה , אני שואל
איזה תנוחות מותר/אסור ? ( אם אפשר לפרט אשמח
מאוד)

האם מותר בצהריים? (נניח שבת בצהריים)

באופן כללי מה הגבולות והמגבלות בנושא?

תודב רבה וחודש טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:07:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי הצהריים אין הדבר רצוי וחז"ל מתיחסים לביאה באור יום בשלילה, אולם אם קורה מצבים שאין ברירה ויש חשש של הוצאת זרע לבטלה, אפשר כאשר מתכסים מלמעלה עד למטה (כך שאין חדירת אור). אולם אין זו הדרך הרגילה והרצויה.
לגבי הדרך הרי שהיא נכונה כדרך כל בשר שהוא למעלה והיא למטה, דרכים אחרות אין להשתמש בהן, אמנם אם יש חולי או קשיים מיוחדים (הריון וכו´) אפשר לשנות, אבל אין זה המקרים הרגילים.
באופן כללי כדאי ללמוד את הנושא אם רב שידריך אותכם בכל נבכי הדברים שאתה מתלבט בהם.