דחוף דחוף דחוף אם אפשר היום

השאלה: אני מצטערת על הבהילות אך הנושא מאוד חשוב ואני זקוקה לתשובה די מהר.

הבעיה היא כזאת יש לי חברה שלפני כמה זמן עברה גיור. היא תמיד התנהגה כדתיה ואפילו התחתנה אם חבר שלה מזה 7 שנים שאותו היא החזירה בתשובה (כלומר השפיעה עליו לחזור)בכל מקרה הם התחתנו ועברו לגור בסביבה דתית והוא התחיל ללמוד בישיבה.
הבעיה היא שלאחרונה הוא ממש התחיל להתחזק ולהקפיד עליה בהרבה דברים שתעשה אפילו דברים שנשים אינן נוהגות בכלל, ועוד כל מיני דברים.
המצב הגיע לכך שחברתי הגיורת עזבה את הבית בתסכול נסעה כמה זמן לחול להיות עם הוריה הגויים. ואח"כ חזרה לארץ ומאז לא חזרה הביתה (מדובר בכמה חודשים) בזמן הזה היא הייתה בקשר מינימלי עם בעלה, מספר פגישות מצומצם אך לא חזרה הביתה. בפני היא טענה שהיא כבר לא יודעת עד כמה היא אוהבת אותו, אם בכלל.

מכל המצב הנ"ל גם אני יודעת וניסיתי לעזור אך גם הרב שלנו בקהילה והרב של הישיבה ועוד. מספר אנשים מקורבים אליה מנסים לעזור. כבר חודש שהיא לא עונה לי ומתעלמת - אולי היא לא רוצה שישבו לה כולם על הראש.
הבנתי שלפני שבועיים היא הייתה בחתונה שהייתה בקהילה ובאה עם בעלה (כדי להראות שאין משהו לא בסדר) וזהו....

הבעיה: במוצאי שבת האחרונה חברה שלי מתקשרת אליי, חברה טובה שלי חילונית שכאמור איננה שומרת שבת והיא מכירה גם את הגיורת הנ"ל היטב. חברה שלי ע´ (לצורך העניין) סיפרה לי שהיא ועוד בנות שמכירות אותה דרכי ראו את אותה גיורת במועדון פאב בערב שבת כמובן שיש שם חילול שבת. היא הייתה בלי כיסוי ראש בלי בגדים צנועים בכלל אפילו לא מכנס אלא חצאית מיני והיא הייתה עם עוד חברה "צנועה כמוה" שתיהן שיכורות ומסביבן מלא גברים. התמונה לא נראתה טוב בכלל ואף אחד לא חשב עליהן טובות עד שחברתי זיהתה אותה וניגשה אליה ושאלה אותה לשלומה. היא הייתה בהלם כי היא לא מכירה אותה ככה וגם שלפי מיטב ידיעתה היא עם בעלה גרים ליד הישיבה שלו. כשהיא ניגשה אליה ע´ והיורת התחבקו ואז היא אמרה לה "שתיתי הרבה" ובזה זה הסתיים.

השאלה שלי היא כזאת: לספר לרב שמטפל בנושא או לא? זה לשון הרע? זה שייך שהוא יידע מזה? או שבעלה יידע מזה קשה לי להאמין שהיא בוגדת בבעלה או משהו אבל אם הנושא בטיפול על ידם אולי לא צריך לספר? (למרות שאני מאמינה שאין להם מושג שככה היא מתנהגת)

אשמח לתשובה בדחיפות באופן בהול

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:32:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי מה שאני מבין מהשאלה יש רב שמטפל, ועל כן מידע זה יש להביא לידיעתו, שהרי זה חלק חשוב בטיפול שלו, שידע לאיזה דרך לפנות בטיפול, ואין כאן לשון הרע שהרי זה לתועלת הטיפול. בכל אופן עלייך לדייק ולספר לרב המטפל רק את מה שאת יודעת ולא הערכות כלליות. אין בנתיים עניין לדבר עם בחור אלא עם המטפל, ואי"ה הקב"ה יתן ביד הרב המטפל את הסייעתא דשמיא כיצד להמשיך ולהדריך את בני הזוג.