הכנה לטבילה

השאלה: שלום,

אני אמורה לטבול בליל שבת הקרוב.
בד"כ אני נוהגת להסיר שערות במקומות קבועים לפני הטבילה ומשתדלת להסתפר.
הפעם הקוסמטיקאית בחופשה כיוון שאף אחת לא באה בתקופה הזו וכן גם הספרית.בנוסף, מדובר בתקופה שאני לא נוהגת להסתפר בשל בין המיצרים.
האם ניתן לטבול ללא הורדת השערות?
האם ניתן לטבול ללא תספורת?
אציין שאני אשכנזיה. אמי לא נהגה בכלל להצע את הפעולות הנ"ל לפני טבילה.

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:53:38 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מלשון המכתב נראה שאת משתדלת להסתפר, דהיינו שאין זה קביעות גמורה והקפדה גמורה, כמו כן ברור לי שאין התספורת מדויקת ביותר, דהיינו פעמים נשאר יותר ופעמים פחות. על כן נראה שמה שאת יכולה להוריד לבד כדאי להוריד. אם אין מי שיספר אותך (בימים אלו, אולי במקומות אחרים) אפשר להקל על פי השיטות שאין חציצה בשער, ובייחוד שהכל יהיה חפוף ללא שערות דבוקות.

צום החמישי לששון ולשמחה