הפסק טהרה ומוך דחוק-דחוף

השאלה: עשיתי בדיקה ביום חמישי שעבר והבדיקה יצאה נקיה לגמרי אך שחכתי לעשות מוך דחוק .למחרת ביום שישי אחרי שקיעה  עשיתי מוך דחוק  שיצא נקי לגמרי.האם אפשר לספור מיום שישי או רק מיום שבת? כי ביום חמישי כבר היה נקי ופשוט שחכתי את המוך דחוק.תודה ואשמח לקבל תשובה בהקדם כי אז אולי אוכל לטבול מחר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:22:07 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי הנכתב, ביום חמישי הייתה בדיקה טהורה ללא מוך דחוק, אם ביום שישי הייתה בדיקה במשך היום (לתחילת שבעה נקיים), בדיעבד מונים את יום שישי כיום הראשון של הנקיים. המוך הדחוק לא מעכב בדיעבד ובייחוד שיום ה´ היה נקי ועשו בדיקה של הפסק טהרה.

שבת שלום