הפרדת מיטות בממ"ד

השאלה:

כאשר אין מספיק מיטות בממ"ד, האם מותר לבעל לישון עם אשתו נידה במיטה?

התשובה

מכון פועה | שבט תשע"ג

שינה במיטה אחת היא אחד מהדברים האסורים בזמן הנידות. במסכת שבת (יג ע"ב) מובא שהדבר חמור במיוחד, ולכן אדם צריך להיות גיבור ולשים מזרן על הרצפה, ואם אין מקום למזרן – יישן על הרצפה. אך אם יש לו בעיות גב וכדומה, שבשלן הדבר איננו אפשרי, יכול באופן זמני לישון באותה מיטה עם אשתו נידה, ובלבד שתהא מחיצה משמעותית שאינה מאפשרת נגיעה זה בזה תוך כדי שינה. ועדיף שהבעל ילך לישון אחרי אשתו.