ייחוד

השאלה: שלום לכבוד הרב,

אני אמורה להיות בבית אחי במשך שבוע ימים אני צריכה לדאוג לבעלי חיים שבביתו ,חברה מצטרפת אלי על מנת שלא אהיה לבד, אחד מהימים היא אינה יכולה ואני ביקשתי מחבר טוב שיהיה איתי , אני יודעת שיש פה איסור יחוד , מה אפשר לעשות על מנת שלא יהיה ייחוד, האם לפתוח את הדלתות ולהדליק אורות זה מספיק? אין מישהו אחר שיכול לבוא איתי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 11:47:08 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בשעות הלילה אין היתר להיות עם בחור בבית, אפילו אור איננו מועיל בשעות השינה. ועל כן אולי באותו לילה אותו בחור יביא עוד בחור וישנו בבית בלעדיך.