מחיצה המתרת

השאלה: שלום הרב,

אנו זוג צעיר (התחתנו לפני חצי שנה),וכיום יוצא שאנו נוסעים לשבתות רבות אצל ההורים או אל קרובים אחרים, הרבה פעמים כשאנו מתארחים אנחנו מקבלים חדר עם ספרי קודש. בדר"כ אנו תולים סדין או וילון לכיסוי הספרים בזמן יחסי האישות.
קרה לנו לא פעם שאנשים נכנסים לחדר ורואים את המחיצה והדבר יוצר חוסר נעימות.
א.האם יש בעיה לתלות או להסיר את הוילון כשהשבת נכנסה?(הבנו שיש כאן בעיה של העמדת מחיצה).

ב.האם יש דרך לתלות בצורה מותרת?(בדר"כ אנו שמים וילון ומעמידים ספרים שיחזיקו אותו,לפעמים דוחסים את הוילון במרווח הצר שבין המדף לספרים האם אחת מהדכים מותרת בשבת?) האם יש דרך אחרת שמותרת?

בתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:47:02 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אסור להעמיד מחיצה המתרת, אבל מה שאתם עושים זה לא מחיצה אלא כסוי ועל כן אין כאן דין מחיצה המתרת אלא כיסוי ואפשר לעשות זאת בלילה ולהוריד ביום. הכיסוי הוא על הספרים בצמוד.
השיטות שהוזכרו הן קבילות הלכתית.