נגיעה באירוע - דחוף מאד!!!

השאלה: שלום!
עוד מעט בעזרת ה' תתקיים מסיבת האירוסין של אחי ואני ממש ממש מוטרדת מהעניין אותו ציינתי.
מה אני אעשה אם יושיטו לי יד ללחוץ? ואל תגידו לי, לעמוד על דעתי ולא ללחוץ יד, אלא ממש מה להגיד.. אני ממש יהיה נבוכה בקטעים כאלה.
תודה רבה מראש!!!
חג שמח!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:50:25 PM
בס"ד

איסור נגיעה הוא חמור, אולם במקרים יוצאי דופן הקלו כשאין כל כוונת חיבה.
על כן עליך לסרב ולא לתת יד למי שמגיש לך, ועצה טובה אתן לך לאחוז שתי ידיך זו בזו לאות שלום. אם תראי שהדבר יכול לגרום לפגיעה מרובה מצד המושיט את יכולה להשיב ברפיון יד ובצורה לא ידידותית.

בברכה נאמנה