פרישה סמוך לווסת

השאלה: אשתי קיבלה מחזור בי"ז בסיון בבוקר, ועברה הזרעה ביום ג´ לפני כשבוע, לאחר הזרקת אוביטרל המתזמן את הביוץ ליום ג´. הוסת שלה אמורה להגיע בין הימים ראשון לשלישי - 12-14 יום מהביוץ (אם בכלל). ימי הפרישה שלה אמורים להיות בי"ז בתמוז וביום שלפניו (ימים שישי - שבת).
האם על אשתי לפרוש בימים אלו גם כשהיא יודעת שהוסת שלה לא אמורה להגיע לפני יום ראשון?
בנוסף אין לה ווסת בד"כ -שחלות פוליצסטיות, לפני כן לא היה לה ווסת כמה חודשים וגם זה בעזרת כדורים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:17:25 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הימים שצריך לחוש הם שישי שבת, לגבי יום א´ ב´ אינך יודע האם יבוא או לא, על כן הימים לא נאסרים. אלא א"כ הפעולה הרפואית הזאת כבר הוחזקה אצל אשתך שהיא גורמת להופעת וסת בתאריכים אחרים, אז צריך להתרחק גם בימים אלו.

שבת שלום