צניעות

השאלה: נפלתי באיסור שמירת נגיעה. לא קרו דברים שהשאירו חותם למעשה. כיום, מרגישה שעשיתי תשובה על זה ואני לא במקום ההוא ובקשר ההוא. האם בקשר העתידי יש לספר על נפילות אלו? אם הנזק הוא ריגשי ולא פיזי...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:18:21 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן כללי אדם לא צריך לספר על כל מה שעבר עליו, ובמה הוא נפל או נכשל, כולל שמירת שבת וכולל איסור נגיעה. אדם עושה תשובה לעצמו, עד שיעיד עליו יודע תעלומות שלא יחזור עוד לזה החטא, התשובה היא בין אדם לבוראו ולא בקשר של אחרים, ואין לגלות ברבים את חטאיו, אלא א"כ זה חטא שהיה ברבים והכל יודעים על כך, אולם אין כל צורך לפרסם חטא או נפילה שהייתה בעבר.