צניעות

השאלה: שלום הרב, אני בחורה בת 18 ונפלתי ברשת לצערי היה לי קשר עם בנים אני בחורה חרדית והחלום שלי זה לבנות בית של תורה אבל היתה תקופה של 4 חודשים שעשיתי המון שטויות... וגרמתי לגברים להוציא זרע לבטלה אך הגברים היו חילוניים אם זה משנה משהו... אני מאוד מתחאטת ומצטערת על זה וזה באמת כואב לי וקשה לי מרגיש לי שכמה שאני אעשה תשובה על זה עדיין אבוד לי ולא אזכה להקים בית של תורה. חשוב לציין שכרגע אני בעליה והתחזקות ואין לי קשר עם אף גבר. אשמח לדעת רב.

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ו סיון תש"פ 13:13

ב"ה

שלום וברכה

השאלה שאת שואלת היא שאלה מאוד מורכבת ומסובכת, מצד אחד אני מבין שהגעת למקומות שאינם ראויים שלפני כן אפילו לא חלמת להגיע אליהם בחלומות הכי גרועים שלך.

מצד שני בכל זאת, את היית שם ונעשו בגינך מעשים שאינם ראויים.

בפתח הדברים יש להדגיש כי אין הבדל לענין זה בין דתיים לחילונים, ואסור להביא כל אדם לסיטואציות כאלו.

השאלה הגדולה שצריכה להישאל היא, מה בעצם את עושה מכאן ואילך, וזו עומקה האמיתי של החזרה בתשובה.

ביחס לכך מצאנו יסוד מאוד משמעותי שכולל למעשה שני שלבים.

סור מרע

ועשה טוב.

הסור מרע הוא בראש ובראשונה הלתנתק מכל מה שהביא אותך לסיטואציה הזו, אם זה טלפון חכם/ אינטרנט לא מסונן וכו'

פשוט להתרחק ולהתנתק.

במקביל לענין להגיע גם לעשה טוב, לחשוב על התוכן של היום, מה ממלא אותך? איזה תכנים קרובים לנפשך?

ליצור מצב בו הראש יעסוק כל היום בקדושה, בדברים חיוביים, בהתנדבויות, בעשיית חסד עם אחרים.

במיוד במקרה זה שגרמת לאחרים לחטוא, תנסי לחשוב על כיוון בו את מסייעת ועוזרת לאנשים, אם זה משפחות מצוקה, קשישים, אריזת סלי מזון ועוד.

להתרחק מהרע ולהתמלא בטוב, ואז התורה והקודש יגיעו וישפיעו, ובעז"ה תזכי לבנות בית נאמן.

וזכרי תמיד

שערי תשובה לא ננעלו.

בהצלחה רבה

דוד