שמירת נגיעה

השאלה: שלום כבוד ברב
אני נערה בת 16 שנמצאת כרגע בתשובה
לפני בערך כמה חודשים הכרתי מישהו שנמשכתי אליו והפכנו להיות בקשר לאט לאט זה נהפך לרציני
ובזמן האחרון מאוד הפריע לי העניין שאנחנו לא שומרים נגיעה והתחלתי לשמוע על הנושא
ובסופו של דבר החלטתי שאני עושה שינו ומתחילה לשמור נגיעה והלכתי ואמרתי את זה לבנאדם שאני איתו בקשר אז הוא אמר שמיבחינתו זה בסדר אבל לאט לאט ואז התחלנו לנסות וזה בכלל לא הצליח אז אמרתי לו סופית שאני שומרת נגיעה לא משנה מה קורה אז הוא פשוט אמר שאם כך אני מחליטה עדיף שלא ניהיה יחד וממש נישברתי מזה כי התחלתי להרגיש אליו משהו אבל הפחד היחיד שלי שהוא אהב אותי רק בגלל כל החיבוקים והנשיקות ולא מה שאני מבפנים ובמיוחד שנפלתי כך כבר בהתחלה של החזרה בתשובה וכרגע אני ממש בצומת דרכים אני לא יודעת מה להחליט....
אני אשמח מאוד אם תיהיה לך איזה תשובה שתוכל לעזור לי ולחזק אותי
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:18:28 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אשרייך שאת מכירה במעלתך. כל אהבת בשרים סופה שהיא בטלה (השאלה אחר כמה זמן), ועל כן רק אהבה כנה ואמיתית היא זאת שיכולה להחזיק מעמד. כמו כן כיוון שאת בת 16 הוא גם כן לא רואה בכך קשר של קיימא, שימשיך לאורך זמן, אלא שהוא רוצה כעת להנות מהקשר שבינכם.
על כן התחזקי ושמרי עצמך וכבודך. קבלי על עצמך לייצור קשר רציני רק בגיל 18. ואז תהי כבר יותר רצינית ומוכנה.