שמירת נגיעה

השאלה: שלום וברכה !
אני מדריכה בסניף כלשהו בארץ ואני מדריכה של שבטט יובל שבט עם ילדים לא רגילים והילדים לא ממש בעלי מגבלויות קשות ,יש להם יכולות הבנה והקשבה ואני רוצה לדעת מה ההלכה אומרת בעניין שמירת הנגיעה עם ילדים כאלה כי אני יודעת שאם אני ידבר איתם על זה זה יהיה להם מאוד קשה והם עלולים להיפגע מזה .
אשמח לתשובה ,תודה רבה .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 7:10:06 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שילדים מיוחדים יש הרבה סוגים ובעייות שונות, וכמו כן יש שנזקקים לאיזה מגע כהרגעה ושקט, על כן לא כדאי לדבר עם כולם כאחד, אלא להשתדל לתת לכל אחד הדרכה אישית ופרטית.
יישר כח על הפעילות המיוחדת הזאת ושכרכם גדול מן השמים.