אישות

השאלה: שלום לכבוד הרב
אני ואשתי חוזרים בתשובה ואיננו בקיאים כלל בהלכות הללו ואין לנו את מי לשאול.
האם הוצאת זרע לבטלה היא כל הוצאת זרע שאינו משמש לפריה ורביה או לחילופין הוצאתו בעת משגל לסוגיו.. כל הוצאת זרע באופן אחר תחשב לבטלה?
אשמח להפנותי למקור כלשהו ללמוד את ההלכות הללו.מתנצל מראש על החוצפה. סליחה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 1:18:56 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הוצאת זרע שבאה בדרך הטבע (איש ואשה) ונעשה בעת הרצויה (בימי הטוהר) איננו נחשב להיות איסור, כשם שחיים חיי אישות בהריון, אחר לידה, זקנה וכדו´. רק הוצאה שאיננה כדרך איש באשה הוא אסור.
כדאי ללמוד את ספרו של הגר"מ אליהו שליט"א דרכי טהרה.