בניית מקווה בבית

השאלה:

מה דעת הרב על בנית מקווה פרטי בחצר הבית לבעל? לי קצת קשה עם זה...

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ט אב תש"פ 10:55

ב"ה

שלום וברכה

בכל הנושאים בקשורים לקשר זוגי, יש לשמוע תמיד את שני הצדדים על מנת לקבל תשובה מושכלת ומסודרת.

על כל פנים, אתן כאן כיוונים מסוימים, ואם יהיה צורך נוסף אתם מוזמנים להמשיך ולברר דרך המייל.

יש לחלק בין הרמה העקרונית, לרמה המעשית בענין.

בצוואת רבי יהודה החסיד מובא שאסור לאדם לעשות מרחץ בתוך ביתו, והכוונה היא למקווה, אולם כפי שאנו רואים, במקומות רבים נהגו לעשות מקווה גם בבתי פרטיים, ביניהם אדמורי"ם וחסידים. כך שמצד עצם הענין (ברמה העקרונית) אין איסור לבנות מקווה והדבר הוא אפשרי.

כמובן כפי שציינת, מקווה זה יכול להיות רק עבור הבעל, שחיוב הטבילה שלו הוא מתקנת עזרא (וגם אז אפשר להסתפק בתשעה קבים של מים שאובים), מקווה לטהרת אישה חייב לעמוד בסטנדרטים גבוהים, עם בלנית, כך שהדבר בלתי אפשרי לבנות מקווה עבור טהרת האישה בבית.

כאן אנו נכנסים לשאלה המעשית, אינני יודע מהן מטרותיו של בעלך (ואם את רוצה את יכולה להרחיב על כך במייל), על כל פנים צריך לזכור שטבילתו של הבעל אינה מעכבת מחיי משפחה עם אשתו, גם אם אין מקווה הוא יכול בהחלט להיות עם אשתו.

לכן, אם המטרה שלו היא רק להוסיף טהרה לגבי עצמו- אינני רואה מניעה עקרונית לכך, אך אם הוא יתלה את שלימות ותקינות חיי המשפחה בטבילה זו, ועד שלא יהיה מקווה, הוא לא יקיים חיי משפחה, או שיתלה זאת באותו מקווה כל העת, אזי יש בכך בעיה.

זה הכיוון הכללי.

כאמור, את יכולה להמשיך לפנות להמשך בירור למייל:  davideign@gmail.com

בברכה

דוד