דיבור עם בנים

השאלה: לרב שלום האם כאשר אני שואלת בן מה שלומך האם אשאל אותו בלשון רבים? האם רק לגבי השאלה הזאת צריך לומר ברבים, או כל פניה בשאלה שאפנה לבן אצטרך לדבר בלשון רבים? מה ההלכה אומרת? 2.רציתי לשאול מהו הגבול אם ניתן לומר עם שיחה עם בנים לא זרים, אלא משפחה גיסים דודים ובני דודים וכו´ אם כבוד הרב יוכל לתת דוגמא קצרה לשיחה מותרת ולשיחה לא מותרת על מנת שמהדוגמא אבין אילו דיבורים מותרים ואילו לא? תודה.
לרב שלום
האם כאשר אני שואלת בן מה שלומך האם אשאל אותו בלשון רבים? האם רק לגבי השאלה הזאת צריך לומר ברבים, או כל פניה בשאלה שאפנה לבן אצטרך לדבר בלשון רבים? מה ההלכה אומרת?
2.רציתי לשאול מהו הגבול אם ניתן לומר עם שיחה עם בנים לא זרים, אלא משפחה גיסים דודים ובני דודים וכו´ אם כבוד הרב יוכל לתת דוגמא קצרה לשיחה מותרת ולשיחה לא מותרת על מנת שמהדוגמא אבין אילו דיבורים מותרים ואילו לא? תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 1:03:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. כדאי להזכיר לשון רבים כדי שלא יהיה דיבור ישיר, היו כאלו שתמיד דברו לשון רבים "אנחנו" "נלך" וכו´. הכלל הוא מה שפחות מגע ישיר (אפילו לשוני) בין בת לבן.
2. בין בני משפחה לא החמירו ודברו לשון יחיד, בד"כ אין חשש של חבה בין אחים ובני דודים.