ה´ נתן לי יופי

השאלה:

אם ברוך ה´ ה´ נתן לי יופי, אומרים לי את זה הרבה...
גם אנשים שאני לא מכירה וגם אנשים שאני מכירה...
נובעים מזה איסורים?
על מנת לא למשוך תשומת לב נוספת ממה שכבר ניתנת לי אסור לי להתאפר או משהו כזה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 1:17:51 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אשה יראת ד´ היא תתהלל, מסביר הגר"א ביופי ובחן, אדם צריך לקחת את היופי והחן שהקב"ה נותן לו לעבודת ד´. ועל כן כל יופי וחן המיועד לעבודת ד´, חיזוק המשפחה היהודית וכדו´ הוא חיובי, כל יופי וחן לצורך הבלטת האדם באופן פרטי (ראו כמה נאה אני) אינם רצויים. ברור שאין צורך לחבול או להראות מוזנח אדם צריך להראות טוב ורגיל ולא בולט בחברה שהוא נמצא בה.