הפרדה בחתונה

השאלה: שלום רב!
(אבקש לא לפרסם את התשובה תודה)
שלום כבוד הרב,
אני ובת זוגתי יוצאים קרוב לשלוש שנים
אני מגדיר את שנינו כשומרי מסורת
אני מקפיד לשמור את השבת עד כמה שאפשר אני לא נוסע בשבת אך כן משתמש בפלאפון וקצת במחשב
מקווה להוריד גם את הדברים האלו בעזרת ה"
לפני כשבועים אני ובת זוגתי התחלנו לדבר על חתונה בינינו באיזה אולם לסגור וכדומה בימים האחרונים החלטתי שאני רוצה לעשות את החתונה שלי בהפרדה רק בריקודים,יש לי אח קטן ממני שמאוד חכם הן בתורה ןהן באופן כללי שנעזרתי בידע שלו בתורה והוא הסביר לי את חומרת העירוב בריקודים,בסופו של דבר הבנתי והפנמתי את חומרת העבירה והחלטתי שאת החתונה שלי אני מקיים בהפרדה לפחות בריקודים למרות שרצוני מורה לי אחרת,אני מעדיף לרצות את הקב"ה יותר מאשר כל אדם אחר כולל את החברה
החברה ממש לא מוכנה לשמוע על הפרדה בריקודים ואף מוכנה שנסיים את הקשר אם אני לא יסור מדעתי
מה לעשות??

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 12:44:53 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלות מורכבות כאלו צריך לפנות לאדם שמכיר אתכם באופן אישי, כדי שיוכל לדבר עם חברתך ולהסביר לה את מעלת הריקוד הנפרד שלא מביא לידי מחשבות רעות, אלא בקדושה וטהרה, כפי שגם היא רוצה שהבית שלכם יבנה מתוך קדושה וטהרה, וכל אחד עם בת זוגו בלבד ולא הכל עם הכל. על כן כדאי שלא אתה תדבר איתה (כעת) בנושא זה, אלא לשלוח אליה מישהו שהוא מומחה ויודע לדבר בשפתה ואי"ה היא תקבל את הדברים.