הקפות שניות עמידה מעורבת (המשך)

השאלה:

ראיתי שינוי בפסק ההלכה שכבוד הרב כתב לי:

בפעם הקודמת ששאלתי אותך לגבי הקפות שניות שבהם עומדים מעורב אבל הריקודים נפרדים אמרת שההקפות השניות נערכות לכבוד מעמדה של תורה ויש להתנהג בהתאם ובפעם השנייה ששאלתי אותך אמרת פתאם שמותר,

בפעם השנייה לא זכרתי את התשובה הקודמת וראיתי אותה אחרי ששלחתי את השאלה אז מה גרם לכבוד הרב לשנות את התשובה לאותה שאלה?

אשמח לקבל מכבוד הרב תשובה כמה שיותר מהר כי שמחת תורה
כבר מחר בערב

התשובה

הרב יעקב אריאל |

התשובות אינן סותרות לרקוד נפרד מותר לעמוד מעורב על מנת להסתכל עדיף שלא, כיון שהשמחה 'מדבקת' ויש חשש שיתחילו לרקוד או לשיר בתערובת.