חיזוק ידי עוברי עבירה בשחיה בבריכה עם שעות מעורבות

השאלה:

האם מותר לרחוץ ולשחות בבריכה באזור דתי, אשר יש בה שעות נפרדות ושעות משותפות לגברים ונשים? האם אין בכך חיזוק לבעלי הבריכה להחזיק בריכה מעורבת?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני חושב שאנו מחזקים בכך את ידיהם. אא"כ רוב מוחלט של הציבור אינו מעוניין בבריכה מעורבת, וניתן להביא את בעלי הבריכה להפעילה רק בצורה נפרדת, אז יש מקום לשקול אם לעשות מעין 'חרם' צרכנים אשר יביא את בעל הבריכה להפעילה רק בצורה נפרדת.אולם בגלל ה"חרם" חלק מהציבור עלול להזדקק לברכה מעורבתיצא שכרנו בהפסדנו.