חילוקי דעות בעניין כיסוי ראש

השאלה:

שלום וברכה, אני ואשתי התחתנו לפני שנה, מסתבר שלפני החתונה לא תאמנו הכל בעניין של הצניעות ובפרט האם היא תשים כיסוי ראש ועד כמה.עניין הכיסוי ראש מסתבר היה מאוד חשוב אצל אשתי והיא החליטה שכשהיא תתחתן היא תשים כיסוי ראש כמו שהיא עושה כיום.השאלה מגיעה כאשר אני כבר מתחילת הנישואים ממש לא אוהב את איך שאשתי ניראית עם כיסוי ראש וזה גורם לי לסלידה רבה ממנה. אמרתי לעצמי כל הזמן שזה עניין חשוב שזה שומר על הבית והכל אבל עכשיו לאחר 14 חודשי נישואים אני מרגיש שהכל מתמוטט בעקבות זאת ואני מתחיל להסתכל על נשים אחרות.(שתפתי אותה בכל הדברים הללו)אני חש כאב ומצוקה שהיופי של אשתי ירד בעקבות הכיסוי שגם ככה גורם לה לקרחות בקדקד הראש!מיותר לציין שעניין היופי והאסטטיקה באישיות שלי זה אחת מאבני היסוד, וזה מי שאני בעצם,גם במקצוע שאני עוסק בו.אשמח לדעת אם יש היתר כלשהו שמתיר להוריד את הכיסוי ראש בכדי שיהיה שלום בית אמיתי ושהניצוץ יחזור להיות לכשהיה.אשמח לתשובה מעמיקה ומבינה.תודה רבה!

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | חשוון תשע"ה
שלום וברכה
הצניעות של בנות הוא אחד מאבני היסוד של הבית היהודי, כי כבוד האישה שאת יופיה החיצוני היא שומרת לבעלה ואדרבה יש בכך מעלה גדולה, ולפי שחז"ל הדגישו ששער הראש הוא אחד מסממני היופי של האישה לכן לימדונו חז"ל שכיסוי ראש הוא מוגדר כ"דת יהודית", לכן באופן עקרוני עליך לשמוח שאשתך שמחה ונאמנת לך ולא רוצה שזרים יסתכלו על יופיה.
אמנם כיוון שאתה מתאר מצב שאתה נמצא במצוקה - והדבר פוגע בשלום בית. לפיכך עליכם לשבת יחד עם רב שגר באזור שלכם שמכיר את שניכם ולשטוח בפניו את הדברים.