טיפול אלטרנטיבי לאישה ע"י גבר

השאלה:

שלום לכבוד הרב! יגדיל תורה ויאדיר בטוב ובנעימים.
אנו מתמודדים עם בעיות פיריון והמליצו לי בחום ללכת לטיפול רפללקסולוגי אצל אדם מסויים (ירא שמיים) שאמר שיש סיכוי טוב שהוא יעזור לי, גם בעוד תחומים.
הבנתי שרפלקסולוגיה זה עם הרבה מגע של המטפל בכף הרגל של המטופל, האם מותר ללכת? אם מותר, האם יש לרב עצה איך ללכת לטיפול ושיהיה בקדושה?
כמו-כן אני מאוד מתביישת, באופן טבעי ממגע פיסי של גבר אחר ברגלי, האם יש לכבוד הרב עצה?
ברוכים תהיו! אריכות ימים ושנות חיים למען הרב ולמען עם-ישראל.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

עדיף טיפול ע"י אישה
אם אין אישה יש מקום להתיר גם ע"י גבר אם הוא טרוד בעבודתו ואינו נוגע באברים אחרים חוץ מכפות הרגלים והכל נעשה בצניעות וללא ייחוד
ובכ"ז אשה עדיפה.